Produkty na krem:
4-5 jabłek
1/2 szklanki cukru
200 g białego sera
150 ml śmietany
1 łyżka masła
1/2 startej laski cynamonu
2 jajka
pół laski wanilii (nasiona)
4-5 jabłek
1/2 szklanki cukru
200 g białego sera
150 ml śmietany
1 łyżka masła
1/2 startej laski cynamonu
2 jajka
pół laski wanilii (nasiona)
Produkty na ciasto:
120 gr masła
1 jajko
1 i 1/4 szklanki mąki
2 łyżki cukru
120 gr masła
1 jajko
1 i 1/4 szklanki mąki
2 łyżki cukru
Dopełnieniem każdego, nawet najbardziej sycącego obiadu, jest słodki, często owocowy deser.
Dzisiaj padło na tartę jabłkową.
Tarta powstała dość spontanicznie – stąd brak pełnej dokumentacji procesu przygotowania.
Odnalezienie w lodówce sera zmotywowało do poszukania przepisu na tartę serowo-jabłkową.
Przepis na nią został odnaleziony w internecie i zmodyfikowany.
Przyznam, że był to strzał w dziesiątkę.
Dzisiaj, jedynie przepis i zdjęcia gotowej tarty, ale kiedyś na pewno będzie czas na pełną foto-relację 🙂
SMACZNEGO !!!