Łosoś pieczony
Niezbędne produtky:
2 płaty z łososia
1 cytryna
1 natka pietruszki
PRZYPRAWY: pieprz cytrynowy, sól morska, tymianek
2 płaty z łososia
1 cytryna
1 natka pietruszki
PRZYPRAWY: pieprz cytrynowy, sól morska, tymianek
Danie wyjątkowo szybko się przygotowuje.
Jedyne o czym należy pamiętać to wcześniej natrzeć rybę przyprawami i solą, aby aromaty dobrze przeszły do środka.
Zaczynamy od podsmażenia płatów od strony skóry.
Na gorącą patelnię wkładamy rybę skórą do dołu i smażymy około 1-2 minut.
Następnie przykrywamy pokrywką i na 15 minut do piekarnika.
Pod koniec pieczenia możemy zdjąć pokrywkę i delikatnie przyrumienić rybę od góry.
Gotowe danie podałem z ryżem Basmanti i warzywami.
SMACZNEGO !
Kategorie
- DANIA Z MIĘSA (33)
- DANIA Z RYB (5)
- INNE (6)
- KUCHNIA INDYJSKA (7)
- MAKARONY (5)
- NA SŁODKO (10)
- PIZZA (1)
- PRODUKTY (1)
- PRZETWORY (2)
- PRZYPRAWY (2)
- PRZYSTAWKI (7)
- SERY (3)
- ŚNIADANIA (7)
- WĘDZENIE (1)
- WEGETARIAŃSKIE (5)
- ZUPY (7)
KALENDARZ
wrzesień 2024 P W Ś C P S N 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Zaprzyjaźnione strony