Krem z warzyw na bulionie wołowym
Zupa ta powstała całkiem przypadkiem podczas przygotowywania Bulionu Wołowego
Zamiast wyrzucić przecedzone z bulionu warzywa i resztki mięsa, postanowiłem je zmiksować, dodać zieloną pietruszkę i posiekane 5 ząbków czosnku i zrobić Krem z warzyw.
Warzywa po zmiksowaniu nie wyglądały zbyt zachęcająco:
Ale chyba mało która zupa krem w tej fazie wygląda super 🙂
Zupę zagotowałem i była praktycznie gotowa do podania.
Po przelaniu do miski, posypaniu mozzarellą, dodaniu kleksa śmietany i pokropieniu Oliwą z Chili i Czosnkiem prezentowała się znacznie lepiej:
Można posypać zupę chrupkimi grzankami z chleba przesmażonymi na maśle.
SMACZNEGO !!!
Kategorie
- DANIA Z MIĘSA (33)
- DANIA Z RYB (5)
- INNE (6)
- KUCHNIA INDYJSKA (7)
- MAKARONY (5)
- NA SŁODKO (10)
- PIZZA (1)
- PRODUKTY (1)
- PRZETWORY (2)
- PRZYPRAWY (2)
- PRZYSTAWKI (7)
- SERY (3)
- ŚNIADANIA (7)
- WĘDZENIE (1)
- WEGETARIAŃSKIE (5)
- ZUPY (7)
KALENDARZ
październik 2024 P W Ś C P S N 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zaprzyjaźnione strony