Zupa ta powstała całkiem przypadkiem podczas przygotowywania Bulionu Wołowego

Zamiast wyrzucić przecedzone z bulionu warzywa i resztki mięsa, postanowiłem je zmiksować, dodać zieloną pietruszkę i posiekane 5 ząbków czosnku i zrobić Krem z warzyw.

Warzywa po zmiksowaniu nie wyglądały zbyt zachęcająco:

bulion - krem z warzyw

Ale chyba mało która zupa krem w tej fazie wygląda super 🙂

Zupę zagotowałem i była praktycznie gotowa do podania.

Po przelaniu do miski, posypaniu mozzarellą, dodaniu kleksa śmietany i pokropieniu Oliwą z Chili i Czosnkiem prezentowała się znacznie lepiej:

bulion - krem z warzyw GOTOWE

Można posypać zupę chrupkimi grzankami z chleba przesmażonymi na maśle.

SMACZNEGO !!!

Tagged with:
 

Comments are closed.