Nadzienie do indyka
1/2 kg wieprzowiny ugotowanej w małej ilości wody z przyprawami (pieprz, ziele angielskie, liście laurowe) i posiekanej drobno
2 czerstwe bułki namoczone w zimnym wywarze z gotowania mięsa
3 jajka surowe
5 wątróbek kurzych surowych, drobno posiekanych
duży pęczek siekanej natki pietruszki
rodzynki, migdały obrane i pokrojone w piórka lub płatki migdałowe, ziarno sezamowe 2 łyżki, gałka muszkatołowa, pieprz, sól, cukier.
Dobrze jest przyprawić farsz przed dodaniem jajek i wątróbki!!!
Kategorie
- DANIA Z MIĘSA (33)
- DANIA Z RYB (5)
- INNE (6)
- KUCHNIA INDYJSKA (7)
- MAKARONY (5)
- NA SŁODKO (10)
- PIZZA (1)
- PRODUKTY (1)
- PRZETWORY (2)
- PRZYPRAWY (2)
- PRZYSTAWKI (7)
- SERY (3)
- ŚNIADANIA (7)
- WĘDZENIE (1)
- WEGETARIAŃSKIE (5)
- ZUPY (7)
KALENDARZ
październik 2024 P W Ś C P S N 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zaprzyjaźnione strony