Jajka faszerowane
10 jajek, 1/2 p. masła, sól, pieprz, natka pietruszki, koperek i szczypiorek (po pęczku).
Jajka ugotowane na twardo przekroić ostrym nożem wzdłuż na połówki i delikatnie wydrążyć. Posiekać na stolnicy bardzo drobno, z dodatkiem masła miękkiego. Dodać przyprawy i posiekaną drobno zieleninę. Wymieszać w misce. Nakładać farsz do skorupek, moczyć w bułce tartej i krótko smażyć na maśle, pod przykryciem, na dość ostrym ogniu, do zrumienienia.
Kategorie
- DANIA Z MIĘSA (33)
- DANIA Z RYB (5)
- INNE (6)
- KUCHNIA INDYJSKA (7)
- MAKARONY (5)
- NA SŁODKO (10)
- PIZZA (1)
- PRODUKTY (1)
- PRZETWORY (2)
- PRZYPRAWY (2)
- PRZYSTAWKI (7)
- SERY (3)
- ŚNIADANIA (7)
- WĘDZENIE (1)
- WEGETARIAŃSKIE (5)
- ZUPY (7)
KALENDARZ
październik 2024 P W Ś C P S N 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zaprzyjaźnione strony