Ciasto na pierogi
1/2 kg mąki
1 żółtko
1 szklanka gorącej wody (ew. pół na pół z mlekiem)
1 łyżeczka soli
4 łyżki rozpuszczonego ciepłego masła
Zagniatać, aż powstanie elastyczna, napowietrzona masa. Wykrawać po kawałku do rozwałkowania, resztę nakryć miską, żeby nie wyschło.
Kategorie
- DANIA Z MIĘSA (33)
- DANIA Z RYB (5)
- INNE (6)
- KUCHNIA INDYJSKA (7)
- MAKARONY (5)
- NA SŁODKO (10)
- PIZZA (1)
- PRODUKTY (1)
- PRZETWORY (2)
- PRZYPRAWY (2)
- PRZYSTAWKI (7)
- SERY (3)
- ŚNIADANIA (7)
- WĘDZENIE (1)
- WEGETARIAŃSKIE (5)
- ZUPY (7)
KALENDARZ
październik 2024 P W Ś C P S N 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zaprzyjaźnione strony