Niezbędne produkty:
300 gr mąki
100 gr cukru
2 jajka
50 gr miodu
1 szklanka jogurtu
150 ml oleju
0,5 łyż sody

Do przygotowania ciasta potrzebujemy.

Ciasto dobrze sprawdza się w zimowy wieczór jak mamy zamrożone owoce w lodówce. Wystarczy wyjąć i wprost z zamrażarki wyłożyć nimi ciasto.

Zaczynamy od wymieszania w jednej misce wszystkich sypkich produktów a w drugiej płynnych.

Dolewamy miód:

Przygotowujemy brytfanne.

Najpierw wysmarowujemy ją masłem.

A następnie obsypujemy bułka tartą.

Kolejnym krokiem jest wyłożenie połączonych i wymieszanych wcześniej sypkich produktów z mokrymi.

Ostatnim krokiem jest wyłożenie śliwek na ciasto.

Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Po upieczeniu ciasto wygląda następująco:

I smakuje wybornie:

SMACZNEGO !!!

Tagged with:
 

Comments are closed.