Pierś z indyka pokrój w paski, zalej sosem sojowym, dodaj wyciśnięte ząbki czosnku i utarty imbir.

Surowa pierś indyka

Surowa pierś indyka

Piers w kawalkach

Piers w kawalkach

Piers w kawalkach z przyprawami

Piers w kawalkach z przyprawami

Piers w kawalkach z przyprawami

Piers w kawalkach z przyprawami

Marynuj przez kilka godzin. Papryczkę chili drobno posiekaj, a wszystkie inne warzywa pokrój w słupki. Na petelni mocno rozgrzej olej, wrzuć warzywa, posiekaną papryczkę chili, szczyptę cukru. Podsmażaj przez 5 minut, cały czas mieszając. Po tym czasie dodaj zamarynowanego indyka i podsmażaj przez kolejne pare minut. Jeżeli wolisz warzywa al dente dodaj najpierw indyka i lekko podsmaż a następnie warzywa. Zwróć uwagę żaby indyk był pokrojony na spore kawałki aby się zbytnio nie wysuszył.

Piers na patelni

Piers na patelni

Piers na patelni

Piers na patelni

Przygotowujemy warzywa.

Przygotowane warzywa

Przygotowane warzywa

Wciskamy limonkę lub w przypadku jej braku cytrynę.

Piers z warzywami i limonka

Piers z warzywami i limonka

Pod koniec dodajemy sezam (ja dodałem dodatkowo ziarna słonecznika).

Piers z pietruszką

Piers z pietruszką

Wszystko na patelni

Wszystko na patelni

Dokładnie wymieszaj i zdejmij wok z ognia.

Wszystko na patelni

Wszystko na patelni

GOTOWE

GOTOWE

Gotowe danie podawaj posypane prażonym sezamem i natką pietruszki .

Ja podaje z dzikim, trójkolorowym lub brązowym ryżem

GOTOWE na stole

GOTOWE na stole

GOTOWE na stole

GOTOWE na stole

SMACZNEGO

SMACZNEGO

Potrawa mega zdrowa, niskokaloryczna! Polecam 😉

Tagged with:
 

Comments are closed.